Κτισμένο στους καταπράσινους λόφους της προ του Άθω περιοχής, 2 μόλις χιλιόμετρα από την Ουρανούπολη και 110 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο «Μακεδονίας», το ξενοδοχείο 4 αστέρων Άκραθως προσφέρει άνετη διαμονή σε κομψό και μοντέρνο περιβάλλον, που καλύπτει τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη.
Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ
Οι ελαιώνες
Η συγκομιδή της ελιάς από τους ελαιώνες του Akrathos Beach Hotel είναι οικογενειακή υπόθεση, που όμως μας αρέσει να την μοιραζόμαστε με τους φίλους και πελάτες μας.
Είναι μία από τις ευχάριστες στιγμές του ξενοδοχείου μας μιας και μοιραζόμαστε και την πολύτιμη παραγωγή, λάδι παρθένο ελαιόλαδο, που καταναλώνουμε στα γεύματα του ξενοδοχείου αλλά διαθέτουμε και στους επισκέπτες μας.
Θα χαρούμε να συμμετέχετε και εσείς στην συγκομιδή αλλά και να δοκιμάσετε αυτό που με φροντίδα καλλιεργούμε εδώ και πολλά χρόνια.
Ουρανούπολη
O Πύργος, της Ουρανούπολης τυλίγεται από μύθους, νοσταλγικές ιστορίες, διηγήσεις μεγαλύτερων, αποτελώντας το ορόσημο του οικισμού αλλά και της γύρω περιοχής.
Η ιστορία τοποθετεί τον Πύργο στα βυζαντινά ακόμα χρόνια όταν ήταν παλιά ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Η στέγη του δόθηκε σαν καταφύγιο στους πρόσφυγες που ήρθαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή το 1924, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκαν οι Loch (Joice& Sydney Loch), μέλη ανθρωπιστικού οργανισμού γα την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. Το έργο τους χαρακτηρίστηκε πολύτιμο, ενώ ενσωματώθηκαν με τους κατοίκους μαθαίνοντας τους την τέχνη του αργαλειού, συγγράφοντας βιβλία και φυσικά φροντίζοντας τον Πύργο.
Άγιο Όρος
Όρος
Το Άγιο Όρος θεωρείται το μοναδικό ζωντανό μνημείο στον κόσμο που αντικατοπτρίζει την Ορθοδοξία και την βυζαντινή τέχνη μέσα από τις τοιχογραφίες, την αρχιτεκτονική των μοναστηριών, τους θησαυρούς και τις σπάνιες εικόνες.
Τα χερσαία σύνορα βρίσκονται στην Ουρανούπολη, ενώ πλήθος προσκυνητών επισκέπτεται καθημερινά με το καραβάκι τις μονές, ακολουθώντας την διαδικασία έκδοσης διαμονητήριου.
Οι πρώτες παρουσίες μοναχών στο Άγιο Όρος καταγράφονται από το πρώτο μισό του 9ου αιώνα. Τότε οι μοναχοί ζούσαν σε μικρές καλύβες και σπηλιές ενώ με το πέρασμα των χρόνων η μοναστική ζωή οργανώνεται ώστε να φτάσει στα σημερινά δεδομένα.
Στα μέσα του 10ου αιώνα ,η χερσόνησο του Άθω καταγράφεται ήδη σαν Άγιο Όρος. Πολύ αργότερα, το 1926 κηρύσσεται αυτοδιοίκητο ενώ το άβατο κατοχυρώνεται με αυτοκρατορικά χρυσόβουλα άρθρα διεθνών κανονισμών και με το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο ορίζει την απαγόρευση εισόδου γυναικών.
Οι μονές είναι κοινόβιες ,ορίζοντας έτσι κοινή χρήση του φαγητού , της στέγης, της εργασίας και της περιουσίας από όλους τους μοναχούς.
Εκτός από τις μονές στο Άγιο Όρος βρίσκει κανείς τις σκήτες, τα κελιά, τις καλύβες και τα καθίσματα, τα λεγόμενα εξαρτήματα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Άγιο Όρος ονομάζεται και Περιβόλι της Παναγιάς. Κατά την παράδοση, η Θεοτόκος σε ένα ταξίδι της προς την Κύπρο με τον Λάζαρο, θαυμάζοντας την ωραιότητα του τόπου, ζήτησε από τον Υιό της να Της αφιερωθεί σαν δώρο. Από τότε η ονομασία αυτή συνοδεύει την αγιότητα της ιεράς χερσονήσου.